پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

رییس دانشگاه مذاهب اسلامی، فلسفه ماه مبارک رمضان را شکسته ‌شدن مرزهای کلیشه‌ای بین انسان و خداوند دانسته و گفت: ترک گناه مهم ترین و تنها کاری است که هر روزه داری باید انجام دهد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی، ماه رمضان را ماه خودسازی دانسته و گفت: ماه رمضان دارای اوصافی است که مهمترین این اوصاف عبور ساده یعنی نگاه ساده انگارانه داشتن به ماه رمضان است و دوم مواجه دقیق و داشتن نگاه عمیق نسب به این اوصاف است.

وی با اشاره به این که روزه داران باید با تامل در این اوصاف الهی تامل کنند و در جهت محقق ساخت آنها برنامه ریزی کنند، افزود: رحمت الهی بی هیچ بهانه‌ای بر مسلمانان و روزه داران می‌بارد این مسئله به خوبی در ادبیات دینی منعکس شده، تا جایی که حتی نفس کشیدن انسان روزه دار نیز دارای ثواب است.

استاد حوزه علمیه قم تاکید کرد: رحمت الهی بدون هیچ مانعی در ماه رمضان می‌بارد و در این شرایط استثنایی، انسان هر لحظه در محاق و مدار مغفرت و رحمت الهی قرار دارد.

رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس عنوان کرد: ماه رمضان از ۲ حالت خارج نیست، یکی پیشرفت و سعادت انسان و دیگری عدم خوشبختی و سعادت؛ کسانی که از استعدادهای پیش آمده در این ماه استفاده نمی‌کنند به جای پیشرفت در خوشبختی بیشتر، در بدبختی فرو می‌روند.

 وی بیان کرد: باید با برنامه ریزی به این ماه قدم گذاشت و برنامه های عملی و دستور العمل های دینی نیز به انسان داده شده که همان ترک معاصی و دوری از گناه است و افعال خیر و مثبت آن، کار خیر است.

این استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: انسان باید در رمضانی که بی بهانه، رحمت نازل می‌شود، از هر راهی سعی در جمع آوری خیر و برکات الهی داشته باشد.

وی با اشاره به انواع گناه، گفت: گناه انواع مختلفی دارد که عبارتند از گناه اخلاقی که بسیار مهم تر از دیگر انواع گناه است و از دورغ شروع می‌شود و شامل غیبت، تهمت، بدزبانی، بدرفتاری، تعدی به آبروی مومنان و... است که شاید در نظر برخی کوچک باشد.

رییس دانشگاه مذاهب اسلامی ادامه داد: گناه عبودیتی یعنی داشتن ظن به خدا و ناامید شدن از لطف و رحمت حضرتش که از دیگر انواع گناه است، همچنین گناه فرهنگی نیز در جامعه عصر حاضر رواج دارد که باید ترک شود.

رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس تاکید کرد: شخص روزه دار باید ذهنیت خود را از تمرکز بر گناه دور کند و بر اعمال خیر و ثواب متمرکز شده و ترک و دوری از گناه را در اولویت نخست قرار دهد؛ چرا که مهم ترین عمل روزه دار است .

 وی، فلسفه ماه مبارک رمضان را شکسته ‌شدن مرزهای کلیشه‌ای بین انسان و خداوند دانسته و گفت: ترک گناه مهم ترین و تنها کاری است که هر روزه داری باید انجام دهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مبلغی یادآور شد: این مرزها توسط انسان بین خود و خدایش ایجاد می‌شود و اگرچه انسان در این زمینه مقصر بوده اما در ماه مبارک رمضان خداوند دخالت بیشتری می‌کند تا این مرزهای خودساخته انسانی را بر‌دارد و انسان بتواند بیشتر به پرودگارش نزدیک شود، با این حال گاهی برخی افراد این رخداد را به خوبی درک نمی‌کنند.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این که انسان باید بکوشد احساس محبت خدا نسبت به خودش را که در این ماه به صورت جدی و استثنایی است، درک کند، افزود: در ابتدای دعای افتتاح نیز بدین امر اشاره شده است؛ بنابراین اگر انسان بتواند از این فرصت «حب‌ورزی» به خداوند براساس محبت خاص خدا استفاده کند، ماه مبارک رمضان برایش مفید و مؤثر می‌شود.

رییس دانشگاه مذاهب اسلامی یادآور شد:‌ انسان باید در این ماه کوشش کند ظرفیت‌های روحی و وجودی خود را برای رحمت‌های مختلف خداوند در وجودش پرورش دهد.

 براساس اعلام مرکز تحقیقات مجلس، وی با تاکید بر این که ظرفیت‌های دریافت رحمت الهی با حسن ظن به خداوند فراهم می‌شود، ابراز داشت: همه کسانی که در ماه رمضان به قرب الهی دست یافتند با چنین حرکت‌هایی به موفقیت رسیدند؛ بنابراین نخست باید محبت خدا را در دل قرین کرد و از سوی دیگر حسن ظن به خداوند در ماه مبارک را رمضان فراهم ساخت، این کارها بستری فراهم می‌کند تا رحمت خدا و مغفرت خاص او در این ماه ملموس و واقعی شود./

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha